Kdo izbira, glava ali srce?

Morda vas zanima

- Oglas -

Sodobni časi nas silijo v neprestano delo, v doseganje ciljev in v nenehno dokazovanje lastne vrednosti. Vsem je verjetno poznana paradigma: delam, dosežem cilj – sem vreden; (ne)delam, ne dosežem cilja – nisem vreden.

Ti pritiski nam povzročajo stres in nemirne noči, vendar obstaja način, kako ta začarani krog dokončno prekiniti: tako, da odpremo vrata svojega srca. Glava je tista, ki občuti nujo po dokazovanju lastne vrednosti, srce pa skriva v sebi željo po lahkotnem in radostnem življenju. Navadno je glava tista, ki prevlada nad srcem (kolikokrat sprejmemo odločitev na podlagi dejstev (glava), kljub temu, da nas intuicija (srce) vodi v nasprotno smer?), in misli, ki prebivajo v glavi, nam povzročajo stres.

Ko se odločimo, da ne bomo delovali samo iz glave, ampak da bomo upoštevali tudi svoje srce, nam lahko pride na pomoč naslednja tehnika:

Udobno se namestimo (leže, sede ali stoje), zapremo oči in si predstavljajmo zlato nit, ki povezuje srce in glavo. Namen vaje je začutiti, kako se pretaka energija med tema dvema energetskima centroma.Ta zlata avtocesta je dvosmerna, kar pomeni, da povezuje glavo s srcem in obratno. To vizualizacijo izvajamo poljubno dolgo in kadarkoli čez dan. Če vajo vključimo v svojo jutranjo rutino, nas bo njen pozitiven učinek spremljal ves dan, zvečer pa nas bo zazibala v sproščen spanec. Večkrat bomo ponovili opisano vizualizacijo, bolj bomo sproščeni in v stiku s svojimi pravimi željami.

Racionalni del nas (glava) si želi uspeha, emocionalni del nas (srce) pa hrepeni po radosti. Ko pa si dovolim odpreti vrata svojega srca, jaz zmorem razumeti, da je edini pravi cilj ta, da najdem ravnovesje med svojim notranjim svetom (srce) in svojo potrebo po zunanji validaciji oziroma uspehu (glava).

Katjuša Gorela je motivatorka in svetovalka za osebno rast in bolj zadovoljno življenje; inštruktorica »JUICY Golden WOMAN by Savina Atai & Mantak Chia«; svetovalka ob žalovanju in medij za onstranstvo ter angelska intuitivna svetovalka.

Kontakt: Facebookova skupina Čajanka z Dušo ter Instagramova profila katjusa_gorela  in cajanka_z_duso

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Sorodna vsebina

- Oglas -

Navdušeni boste tudi nad