Enostavno, hitro pripravljeni piščančji zrezki, nad katerimi bodo navdušeni tudi otroci.
Sestavine
- 1 piščančje prsi
- 1 žlička česna v prahu
- šopek svežega peteršilja
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 dl sladke smetane
- sol
- poper
Postopek
1Piščančje prsi narežemo na zrezke. Pod tekočo vodo jih operemo in dobro osušimo s papirnatimi brisačkami.
2Z obeh strani jih posolimo, popopramo in natremo s česnom v prahu.
3V ponvi segrejemo oljčno olje in na zmerni temperaturi ocvremo zrezke z obeh strani. Čas cvrtja je odvisen od debeline zrezkov. Če so tanki, bo pet minut na vsaki strani dovolj.
4Ocvrte zrezke zalijemo s sladko smetano in dušimo 5 minut. Potresemo še s svežim peteršiljem in postrežemo s pire krompirjem.