Bučkini cvetovi, polnjeni s sirom in pršutom, so odlična in hitro pripravljena večerja.
Sestavine
- cvetovi bučk
- pršut
- mocarela
- 2 jajci
- 100 ml mleka
- 100 ml mineralne vode
- 150 g bele moke
- sol
- olje
Postopek
1Na vrtu naberemo moške cvetove bučk. To so tisti, ki zrastejo na steblih in se bučke iz njih ne bodo razvile.
2Jajca, mleko in mineralno vodo zmešamo z metlico. Malo posolimo in med stalnim mešanjem postopoma dodajamo moko, da naredimo nekoliko gostejše testo za palačinke.
3Bučkine cvetove operemo in osušimo, nato razpremo in v vsakega damo po košček mocarele in pršuta. Bučkine cvetove zapremo in pomakamo v testo. Ocvremo v olju, toliko da postanejo lepo zlato-rumeno zapečeni.
4Ko so pečeni, jih vzamemo iz olja in polagamo na papirnate brisačke, ki jih pogosto menjamo, da popivnamo odvečno olje.