Divji šparglji z jajci, brez mesnih dodatkov, so okusna malica ali kosilo, če le imamo v roki debelejši šopek in v hladilniku dovolj jajc.
Sestavine za divje šparglje z jajci
- 450 g divjih špargljev
- 6 jajc
- 0,5 dcl dobrega oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
1Špargljem odlomimo lesene dele (prihranimo jih za juho) in jih nalomimo na 2 centimetra dolge palčke. Vršičke damo na poseben kupček.
2V široki ponvi segrejemo oljčno olje, naj ne bo prevroče, in dodamo nalomljene šparglje brez vršičkov. Na zmernem ognju jih dušimo približno 5 minut.
3V skodelici razžvrkljamo jajca, jih posolimo in malo popopramo ter zlijemo na šparglje. Premešamo, dodamo še vršičke in pečemo toliko časa, da jajčka zakrknejo.
Nasvet
Postrežemo z zeleno solato in kruhom.