Pred vami je 11 izbranih receptov z lisičkami – vsaka z drugačnim pristopom: juhe, omake, testenine, mesne jedi, priloge in ozimnica. Lisičke so vsestranske – nežne, aromatične in idealne skozi vse leto. Oglejte si, kako jih vključiti v različne jedi.
1Krompirjeva juha z lisičkami

Topla, kremasta in nasitna – krompirjeva juha z lisičkami je odličen začetek obroka ali lahek samostojen obed. Kombinacija krompirja in gozdnega okusa lisičk ustvari prijetno harmonijo.
2Lisičke v smetanovi omaki

Lisičke v smetanovi omaki ponujajo bogat, kremast užitek – idealne ob testeninah, kruhu ali zelenjavi. Smetana doda mehko teksturo, lisičke pa značilno gozdno aromo.
3Rezanci z lisičkami

Rezanci z lisičkami so hitro kosilo, ki navduši z enostavnostjo in polnim okusom. Sveži rezanci in lisičke združeni v omaki ali samo z oljem in zelišči.
4Lisičke s slanino in krompirjem iz pečice

Lisičke s slanino in krompirjem iz pečice združujejo dimljeno slanino, pečen krompir in aromatične lisičke – bogata jed, ki pomiri želodec in ogreje dušo.
5Umešana jajca z lisičkami

Umešana jajca z lisičkami so hitro, nasitno in okusno zajtrk ali večerja. Lisičke dodajo bogat gozdni ton preprostim jajcem.
6Ajdova kaša z lisičkami

Ajdova kaša z lisičkami je nasitna in okusna jed, ki združuje oreškast okus ajde in gozdno aromo lisičk. Odlična kot glavna jed ali priloga.
7Omleta z lisičkami

Omleta z lisičkami – puhasta, enostavna in bogata jed, ki navduši že z jutranjim vonjem. Lisičke ji dajo globino in aromo.
8Vložene lisičke

Vložene lisičke ohranijo svoj okus in teksturo – odlična ideja, da uživate gozdne okuse tudi pozimi ali ko izven sezone.
9Lisičke v solati s kostanjem

Lisičke v solati s kostanjem prinašajo kontrast hrustljavosti kostanja in nežne teksture gob – osvežujoča jed za jesenske dni.
10Golaž iz lisičk

Golaž iz lisičk je poln okusa, z intenzivno strukturo omake in lepo kombinacijo zelenjave – idealen ob krompirju ali kruhu.
11Gobova pašteta z lisičkami

Gobova pašteta z lisičkami je odlična kot namaz ali prigrizek – kremasta in polna okusa, ki se lepo razmaže na kruh ali kreker.