Špageti po bolonjsko

Morda vas zanima

- Oglas -

Špageti z mletim mesom, ali tudi špageti po bolonjsko. Vse je isto, vse je dobro.

Sestavine

  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica masla
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 1 steblo zelene
  • 50 g šampinjonov
  • 250 g mletega govejega mesa
  • 75 g slanine ali šunke
  • 2 kosa kokošjih jetrc
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 125 ml suhega belega vina
  • sol
  • poper
  • 1/2 žličke muškatnega oreščka
  • 300 ml jušne kokošje osnove
  • 125 g sladke smetane
  • 450 g špagetov
  • sveže nastrgan parmezan

Postopek

1V velikem loncu segrejemo olje in maslo. Dodamo drobno sesekljano čebulo, drobno narezan korenček, sesekljano zeleno ter narezane gobe in dušimo 10 minut. Dodamo meso in narezano slanino ter vse skupaj prepražimo še 10-15 minut, da meso lepo porjavi.

2Dodamo sesekljana piščančja jetrca ter paradižnikovo mezgo in dušimo 3 minute. Dolijemo vino in začinimo s soljo in poprom ter muškatnim oreščkom. Dolijemo jušno osnovo. Zavremo, pokrijemo in kuhamo na nizki temperaturi 1 uro. Vmešamo smetano in kuhamo odkrito, da tekočina povre.

3V velikem loncu zavremo rahlo osoljeno vodo. In v njen skuhamo špagete, jih odcedimo in damo v servirno posodo.

4Polovico omake prelijemo čez testenine. Dobro premešamo, ostanek omake pa porazdelimo po vrhu. Potresemo s parmezanom.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -