Šampinjoni s sirom iz pečice

Znam svetuje

Šampinjoni s sirom so odlična srbska jed, ki združuje sveže gobe in bogato sirno maso. Skuta, jajca in smetana ustvarijo kremast nadev, ki ga dopolnjuje sladka paprika in pečena aroma gob. Jed je lahka, nasitna in primerna kot topla predjed ali glavna jed ob kruhu ali sveži pogači.

Sestavine za šampinjone s sirom

  • 500–750 g polnomastne skute
  • 1/4 l mleka
  • 3–4 jajca
  • 2 veliki rdeči papriki (na kocke narezani)
  • 1 žlička mlete sladke paprike
  • maslo za pekač
  • 300 g svežih šampinjonov ali 2 skodelici šampinjonov iz pločevinke
  • sol
  • poper

Postopek

1Skuto zdrobite in ji dodajte mleko, razžvrkljane rumenjake, papriko narezano na kocke, kislo smetano in mleto sladko papriko. Začinite s soljo in poprom.

2Iz beljakov stepite čvrst sneg in ga previdno primešajte skutni masi, da bo nadev lahek in puhast.

3Pekač premažite z maslom in vanj razporedite očiščene in osušene šampinjone. Vsakega napolnite s skutno maso.

4Pecite v pečici pri 175 °C približno 30 minut, da se nadev lepo zapeče in šampinjoni dobijo zlato skorjico.

5Postrezite vroče kot toplo predjed ali glavno jed ob opečenem kruhu ali sveži domači pogači.

Nasveti

Namesto šampinjonov lahko uporabite tudi druge užitne gobe, ki jih imate na voljo (jurčki, lisičke). Za bolj bogato jed lahko skutni masi dodate malo naribanega sira ali zelišča, kot so peteršilj, drobnjak ali timijan.

Pogosta vprašanja (FAQ)

Ali lahko uporabim skuto z manj maščobe?

Seveda, vendar bo nadev manj kremast. Polnomastna skuta da jedi bolj poln okus.

Kako shranim ostanke?

Ohlajene šampinjone s sirom hranite v zaprti posodi v hladilniku do 2 dni. Pred serviranjem jih pogrejte v pečici pri 150 °C 10 minut.

Kaj postreči poleg?

Najbolje se priležejo ob opečenem belem kruhu ali lahki solati s paradižnikom in kumarami.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite