Velikonočni piškoti

Znam svetuje

Ti velikonočni piškoti v obliki jajca so enostavni, hitro pripravljeni in lepi na pogled. Polepšali bodo vašo velikonočno okrašeno mizo.

Sestavine za velikonočne piškote

Testo

  • 300 g mehke bele moke
  • 1/2 pecilnega praška
  • 200 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 žlička cimeta
  • 1 rumenjak
  • 1 žlica limoninega soka
  • lupinica ene neškropljene limone
  • ščepec soli

Limonina krema

  • 50 ml limoninega soka
  • lupinica ene neškropljene limone
  • 45 g sladkorja
  • 20 g koruznega škroba
  • 120 ml vode
  • žlička rumene barve za živila

Postopek

1Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo na delovno površino. Na sredini naredimo jamico, vanjo damo sladkor, jajce, sol in naribano limonino lupinico. Na rob narežemo kosmiče masla. S hladnimi rokami dobro zgnetemo gladko testo, zavijemo ga v folijo in postavimo za eno uro v hladilnik, da ga bomo lažje razvaljali.

2Medtem pripravimo limonino kremo. Iztisnemo limono, sok precedimo in ga skupaj s sladkorjem in koruznim škrobom dobro premešamo z metlico. Pristavimo na ogenj in ob stalnem mešanju dodajamo vodo. Kuhamo toliko časa, da se krema zgosti. Na koncu dodamo še rumeno barvilo. 

3Pekač obložimo s peki papirjem, pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija.

4Testo razvaljamo na debelino 4-5 mm. Z jajčastim modelčkom izdolbemo ovale. Polovici na sredini z majhnim okroglim modelčkom izdolbemo še krogec. Kar nam ostane testa, ponovno zvaljamo in izdolbemo. Iz navedenih sestavin dobimo približno 25 celih kosov in 25 kosov z luknjico.

5V primerni razdalji jih polagamo na pekač in pečemo v ogreti pečici 13-15 minut, da se zlato-rumeno obarvajo in zadišijo.

6Pečene ohladimo. Na tisti del, ki nima luknje, namažemo limonino kremo in nanj pritisnemo del z luknjo. V luknjico dodamo še toliko kreme, da bo polna. 

7Če želimo bolj sladke piškote, jih lahko še potresemo s sladkorjem v prahu.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite