Če smo skuhali preveč riža, lahko zelo enostavno naredimo okusne polpete.
Sestavine
- riž
- konzerva tune
- parmezan
- sol
- origano
- jajce
- moka
- žafran
- poper
- olje za cvrtje
- svež koper za okras
Priprava
1Količino sestavin prilagodimo glede nato, koliko riža nam je ostalo. Masa, ki jo naredimo, ne sme biti presuha, da nam ne razpade.
2V kuhan hladen riž ubijemo jajce, dodamo konzervo tune, iz katere smo odlili odvečno olje, zmešamo, dodamo ščepec soli, ščepec origana, žafrana in popra. Pomešamo in dodamo žlico naribanega parmezana.
3Segrejemo olje, med dlanmi (dlani pomokamo) oblikujemo polpete ter popečemo iz obeh strani do zlate barve. Približno minuto na stran.
4Postrežemo z zeleno solato in okusno kosilo je pripravljeno.