Domače ajdove testenine

Znam svetuje

Doma narejena pašta je vedno boljša od tiste, ki jo kupimo. Tudi ajdovo lahko zelo enostavno pripravimo sami. Postrežemo jo na primer z omako iz gob in piščanca.

Sestavine

  • 200 g navadne bele moke
  • 100 g ajdove moke
  • 3 jajca
  • sol
  • 2 žlici oljčnega olja
  • po potrebi malo hladne vode

Postopek

1Vse sestavine zmešamo in zamesimo v gladko in voljno testo. Mesimo vsaj 10 minut, nato testo zavijemo v plastično folijo, da se nam ne bi izsušilo in ga damo za vsaj pol ure v hladilnik.

2Testo razdelimo na več delov in ga postopoma, na mašinico razvaljamo na tanko in narežemo z nastavkom za široke rezance. Če mašinice nimamo, testo razvaljamo na roke čim bolj na tanko in narežemo z nožem.

3Testenine kuhamo v slani vreli vode 3 do 4 minute.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite