Sirup iz bezgovih jagod z medom

Znam svetuje

Sirup iz bezgovih jagod velja za eno boljลกih zdravil proti prehladnim obolenjem, pripravljen z medom, je pa zmagovalna kombinacija. Bezgove jagode surove niso uลพitne, saj vsebujejo toksine, ki lahko povzroฤijo  slabost, bruhanje in drisko. S prekuhavanjem se ti toksini izniฤijo, tako da ga lahko pijete vsak dan, vendar s koliฤino nikar ne pretiravajmo, nekje 2 ลพlici na dan, bo ฤisto dovolj.

Sestavine

  • 500 ml bezgovih jagod
  • 2 l vode
  • 2 cimetovi palฤki
  • 1 kos olupljenega ingverja
  • 500 ml cvetliฤnega medu

Postopek

1Jagode preberemo, zavrลพemo nezrele plodove in jim odstranimo peclje. V veฤji lonec damo bezgove jagode, cimetove palฤke in ingver, prelijemo z hladno vodo in segrevamo na zmernem ognju.

2Ko zavre, odkrito kuhamo ลกe 45 minut, vmes veฤkrat premeลกamo. ฤŒe nam povre preveฤ vode, jagode morajo biti ves ฤas pokrite, jo malo dodajamo. Pomembno je, da res pustite vreti 45 minut.

3Nato tekoฤino precedimo, morali bi jo imeti pribliลพno en liter, ฤe je je ostalo veฤ, nadaljujte s kuhanjem.

4Pustimo, da se sirup malo ohladi in v mlaฤnega primeลกamo ลกe med. Meลกamo toliko ฤasa, da se med popolnoma stopi.

5Prelijemo v ฤiste steklenice in shranimo v temnem in hladnem prostoru, odprtega pa v hladilniku.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite