Brodet iz kalamarov

Znam svetuje

Brodet iz lignjev s polento je izredno okusno in hitro narejeno kosilo, še posebej, če ste ljubitelji morske hrane.  

Sestavine

  • 600 g očiščenih in na kolobarje narezanih lignjev
  • 300 g paradižnikove omake
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica svežega majarona
  • šopek svežega peteršilja
  • 1/2 feferona
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sol

Postopek

1V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo nasekljano čebulo, malo posolimo in dušimo, da čebula postekleni.

2V ponev dodamo še nasekljan česen, sesekljan feferon in narezane kalamare.

3Na zmernem ognju dušimo nekaj minut, dodamo majaron in počasi dolivamo paradižnikovo omako. Na nizki temperaturi pustimo vreti, dokler se omaka ne  zgosti in kalamari omehčajo. Čisto na koncu dodamo še sesekljan peteršilj.

4Skuhamo polento, v katero lahko dodamo žlico sveže naribanega parmezana in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite