Piščančji brodet je nekaj, kar morate poskusiti pripraviti.
Sestavine
- 1 cel piščanec
- peteršilj
- 1 paradižnik
- 1 čebula
- 4 stroki česna
- 1 limona
- 2 žlici vinjaka
- poper v zrnju
- rožmarin
- 2 lovorjova lista
- 1 žlica vegete
- 100 ml belega vina
- olje
- sol
- poper
Postopek
1Piščanca razrežemo na kose. Meso posolimo in popramo z vseh strani. Meso preložimo na krožnik in ga prelijemo z vinjakom. Pustimo ga v marinadi.
2Čebulo drobno sesekljamo, paradižnik pa narežemo na kocke. Limono olupimo in limonino lupino narežemo na tanke koščke. Česen nasekljamo.
3Pristavimo ponev, prilijemo olje in prepražimo čebulo. Dodamo paradižnik in premešamo. Prilijemo vino, dodamo česen, limonino lupino ter solimo in popramo. Dodamo še rožmarin, lovor list, cel poper, vegeto, drobno sesekljan peteršilj, marinirano meso in premešamo. Prilijemo 500 ml vode. Pokrito kuhamo.
4V brodet lahko zakuhamo na vročem olju pečene koščke polente (skuhana, ocvrta polenta).