Ta hladna tunina omaka je popolna za poletne dni ali hitre prigrizke, ko si želite nekaj okusnega, a preprostega. Združuje svežino tunine z razkošnostjo majoneze, dijonsko gorčico in brizgom limoninega soka, kar ustvarja popolno sinergijo okusov.
Postrezite jo s krekerji, na kruhu ali kot prilogo k solati. Naj bo vsak grižljaj užitek, poln okusov in poživljajočih arom.
Sestavine za hladno tunino omako
- 140-160 g /1 pločevinka tunine v lastnem soku, odcejena
- 2 žlici majoneze
- 1 žlica grškega jogurta
- 1 žlica drobno sesekljanega svežega peteršilja
- 1 žlica kapre, drobno sesekljana
- 1 žlička dijonske gorčice
- sok polovice limone
- sol in poper po okusu
Postopek
1 Odcedite tunino iz pločevinke in jo drobno razdrobite s pomočjo vilice.
2 V skledi združite tunino, majonezo, grški jogurt, sesekljan peteršilj, kapre, dijonsko gorčico in limonin sok. Previdno premešajte sestavine, da se enakomerno združijo.
3 Dodajte sol in poper po okusu. Po potrebi lahko dodate več limoninega soka ali gorčice, da omako prilagodite svojem okusu.
4 Omako postavite v hladilnik za vsaj 30 minut, da se okusi dodatno prepojijo.
5 Ohlajeno tunino omako postrezite kot namaz na kruhu, krekerjih ali kot dadatek k zelenjavi.
6 Po želji lahko dodate nasekljan česen, drobno sesekljano čebulo ali malo čilija za dodaten okus.
Uživajte v tej osvežujoči tunini omaki, ki je odlična kot lahek prigrizek ali kot dodatek k različnim jedem!