Pljukanci z gobovo omako

Znam svetuje

Pljukanci z gobovo omako so okusna tradicionalna jed, ki izvira iz italijanske kuhinje. Ti mehki, nepravilno oblikovani testeninci se odliฤno ujemajo z bogato gobovo omako, ki jo pripravimo iz sveลพih gob, ฤebule, ฤesna in smetane za kuhanje.

Sestavine za pljukance z gobovo omako

Za pljukance:

  • 300 g moke
  • 2 jajci
  • ลกฤepec soli
  • voda po potrebi

Za gobovo omako:

  • 300 g sveลพih gob (npr. jurฤki, lisiฤke)
  • 1 ฤebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka ฤesna, sesekljana
  • 2 ลพlici oljฤnega olja
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • sol in poper po okusu
  • sveลพ peterลกilj, sesekljan (za okras)

Postopek

1 V skledi zmeลกajte moko, jajci in ลกฤepec soli. Postopoma dodajajte vodo in meลกajte, dokler ne dobite gladkega testa. Testo pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite poฤivati โ€‹โ€‹pribliลพno 30 minut.

2 Na pomokani povrลกini razvaljajte testo in ga nareลพite na trakove ลกirine pribliลพno 1 cm. Vsak trak nareลพite na majhne koลกฤke, da dobite pljukance.

3 V velikem loncu zavrite vodo, dodajte malo soli, nato pa kuhajte pljukance pribliลพno 3-4 minute ali dokler ne priplavajo na povrลกje. Odcedite pljukance in jih poloลพite na kroลพnik.

4 Gobe oฤistite in nareลพite na tanke rezine.

5 Na segretem olivnem olju prepraลพite drobno sesekljano ฤebulo in sesekljan ฤesen, dokler ฤebula ne postane steklasta. Dodajte narezane gobe in praลพite, dokler ne spustijo svojo tekoฤino in se zmehฤajo.

6 Nato vmeลกajte smetano za kuhanje ter sol in poper po okusu. Omako kuhajte ลกe nekaj minut, da se zgosti.

7 Ko je omaka pripravljena, jo prelijte ฤez kuhane pljukance. Po ลพelji posujte s sesekljanim sveลพim peterลกiljem in postrezite.

Dober tek!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite