Slivov drobljenec z mandlji

Znam svetuje

Slivov drobljenec z mandlji označuje sezono jesenskih barv, ko se slive in mandlji izkažejo za nepremagljivo kombinacijo. Ta jed odraža preprostost jesenskega kuharskega užitka, kjer se sočnost sliv sreča z hrustljavostjo mandljev.

Sestavine za slivov drobljenec z mandlji

Za nadev

  • 1 kg sliv, razkoščičenih in narezanih na koščke
  • 100 g sladkorja (prilagodite glede na sladkost sliv)
  • 1 žlica škroba
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1/2 čajne žličke vaniljevega ekstrakta

Za drobljenec

  • 120 g ovsenih kosmičev
  • 120 g skodelica večnamenske moke
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 150 g zmehčanega masla
  • 100 g sesekljanih mandljev
  • ščepec soli

Postopek

1 Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Pekač obložite s papirjem za peko.

2 V večji skledi zmešajte narezane slive, sladkor, škrob, cimet in vaniljev ekstrakt in jih dobro premešajte.

3 V drugi skledi zmešajte ovsene kosmiče, moko, rjavi sladkor, zmehčano maslo, mandlje in ščepec soli. S prsti mešajte, dokler ne dobite drobljive teksture.

4 Polovico drobljenca razporedite po dnu pripravljenega pekača. Na vrhu enakomerno porazdelite pripravljen nadev iz sliv. Nato posujte preostanek drobljenca na vrh nadeva.

5 Pecite v predhodno ogreti pečici približno 40-45 minut ali dokler drobljenec ne postane zlato rjav in slive mehke.

6 Pustite, da se drobljenec ohladi pred rezanjem. Postrezite ga lahko toplo ali hladno. Po želji ga lahko postrežete z vaniljevim sladoledom ali stepeno smetano. Prilagodite količino sladkorja v nadevu glede na sladkost sliv in svoje preference glede sladkosti.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite