Sestavine so za okrogel tortni pekač premera 23 cm.
Sestavine
- 170 g ajdove kaše
- ščep soli
- 400 ml mleka
- 1/2 čajne žličke začimbe ali mešanice začimb (cimet, kardamom, muškatni orešček)
- pest nasekljanih orehov
- 4 žlice skute
- 2 jajci
- 1-2 jabolki
- 3 žlice sladkorja
- 1 žlica kokosovega masla
- 2 žlici grškega jogurta ali kisle smetane
Priprava
1Kašo splaknemo pod tekočo vodo in jo skuhamo v rahlo soljenem mleku.
2Mleku dodamo kokosovo maslo in izbrano začimbo ali začimbno mešanico. V skuhano kašo vmešamo sesekljane orehe in jo ohladimo.
3Posebej zmešamo skuto, sladkor, ribana jabolka, jogurt in jajci. Zmes vmešamo v ohlajeno ajdovo kašo in vse skupaj prelijemo na tortni pekač, obložen s peki papirjem.
4Pečemo 60 minut na 180 °C ali 45 minut na 200 °C. Pečeno kašo postrežemo mlačno, s kepico stepene sladke smetane. Tudi žlica ali dve čežane se prileže zraven.