Ajdova kaša s skuto in z jabolki

Znam svetuje

Sestavine so za okrogel tortni pekač premera 23 cm.

Sestavine

  • 170 g ajdove kaše
  • ščep soli
  • 400 ml mleka
  • 1/2 čajne žličke začimbe ali mešanice začimb (cimet, kardamom, muškatni orešček)
  • pest nasekljanih orehov
  • 4 žlice skute
  • 2 jajci
  • 1-2 jabolki
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 žlica kokosovega masla
  • 2 žlici grškega jogurta ali kisle smetane

Priprava

1Kašo splaknemo pod tekočo vodo in jo skuhamo v rahlo soljenem mleku.

2Mleku dodamo kokosovo maslo in izbrano začimbo ali začimbno mešanico. V skuhano kašo vmešamo sesekljane orehe in jo ohladimo.

3Posebej zmešamo skuto, sladkor, ribana jabolka, jogurt in jajci. Zmes vmešamo v ohlajeno ajdovo kašo in vse skupaj prelijemo na tortni pekač, obložen s peki papirjem.

4Pečemo 60 minut na 180 °C ali 45 minut na 200 °C. Pečeno kašo postrežemo mlačno, s kepico stepene sladke smetane. Tudi žlica ali dve čežane se prileže zraven.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite