Božanska kombinacija okusov.
Sestavine
Krhko testo
- 250 g mehke bele moke
- 125 g zmehčanega masla
- 80 g sladkorja
- ščepec soli
Nadev
- 400 g sira mascarpone
- 500 g kremnega sira ABC
- 180 g kisle smetane
- 200 g rjavega sladkorja
- 1 vanilijin sladkor
- 2 jajci
- sok 1/2 limone
Preliv
- 350 g malin
- 20 g sladkorja
- 1 žlica Gustina
Priprava
1Iz sestavin za testo s hladnimi rokami zamesimo testo, ga pokrijemo in damo za pol ure v hladilnik, da se manj lepi. Pečico ogrejemo na 180 °C. Vzamemo okrogli pekač premera 26 cm in po dnu razporedimo testo, oblikujemo približno 2 centimetra visok rob. Dno večkrat prebodemo z vilicami in pečemo približno 20 minut, da se zlato rumeno zapeče.
2Mascarpone, ABC sirček, kislo smetano, sladkor, vanilij sladkor in limonin sok z električnim mešalcem zmešamo v gladko zmes. Na koncu vmešamo še jajci. Maso razporedimo po pečenem testu in pečemo na 180 °C še 40 minut. Ugasnemo pečico, malo odpremo vratca pečice in pustimo še pol ure v pečici. Vzamemo iz pečice in dobro ohladimo, najbolje čez noč.
3Preden postrežemo, prelijemo z vročimi malinami. Očiščene maline damo v kozico, posujemo z žlico sladkorja, zavremo in odstavimo iz ognja. Odvzamemo 4 žlice soka, vanj gladko vmešamo Gustin, maline damo nazaj na ogenj, vanje med stalnim mešanjem vlivamo Gustin in mešamo toliko časa, da se zgosti.