Zaฤutite morski vetriฤ in se pripravite na okusno pustolovลกฤino s naลกim nepozabnim receptom za ocvrte sardele! Ta kulinariฤna poslastica vas bo popeljala ob obalo s svojo slastno kombinacijo hrustljave zunanjosti in soฤnega morskega okusa.
Ocvrte sardele niso le jed, temveฤ pravo doลพivetje, ki ga lahko ustvarite kar doma. S pomoฤjo naลกega preprostega recepta boste v hipu obudili spomine na tople dni ob morju.
Sestavine za ocvrte sardele
- 700 g sveลพih sardel
- 150 g koruzne moke
- 150 g navadne moke
- 0,5 l olja
Postopek
1Sardelam odstranimo glave in skupaj z njo potegnemo drobovino, splaknemo, odcedimo in na kuhinjski krpi osuลกimo.
2V plastiฤni vreฤki zmeลกamo moki in sol. Dodamo sardele (v veฤih delih in ne vse naenkrat), vreฤko dobro zavijemo (zapremo), premeลกamo, da se moka in zaฤimbe sprimejo sardel.
3Segrejemo olje in v 3-4 delih sardele ocvremo. Sardele dajemo v posodo posamiฤno, da se ne sprimejo.
4ฤe se olje pri vnosu sardele moฤno peni in “ลกprica”, je olje prevroฤe. ฤe se neลพno peni, je primerno, ฤe pa ni reakcije, je premalo ogreto. Najbolje ga je preizkusiti tako, da vanj frcnemo par zrn drobtin. Ko se zaฤnejo okoli njih delati mehurฤki, je ฤas za sardele.
5Cvrete jih kratek ฤas, ne jih izsuลกiti. Popivnamo jih na papirnatih brisaฤah.