Jabolčna marmelada z brusnicami

Znam svetuje

Nič ne prebudi nostalgije in občutka udobja kot vonj sveže pripravljene marmelade, ki se širi po kuhinji. Če iščete sladko-sladko razvajanje, ki ga boste lahko uživali skozi vse leto, je jabolčna marmelada z brusnicami zagotovo prava izbira.

Ta izjemno okusna in barvita kombinacija ne le, da zadovolji vaše brbončice, temveč je tudi polna vitaminov, antioksidantov in drugih koristnih hranilnih snovi. V tem članku bomo raziskali čaroben svet jabolčne marmelade z brusnicami, delili enostaven recept za pripravo domače različice ter poudarili nekaj razlogov, zakaj bi morala postati stalnica vaše kulinarične zbirke.

Pripravite se, da se potopite v sladko-sladki svet okusov, ki ga ponuja ta čarobna kombinacija sadežev.

Sestavine za jabolčno marmelado z brusnicami

  • 1 kg jabolk, olupljenih, odstranjenih pešk in narezanih na majhne koščke
  • 200 g brusnic
  • 500 g sladkorja
  • 1 limona (sok in lupinica)
  • 1 čajna žlička cimeta
  • 1/2 čajne žličke ingverja v prahu (po želji)
  • 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta (po želji)

Postopek

1Najprej pripravite jabolka. Olupite jih, odstranite peške in narežite na majhne koščke. Jabolka stresite v velik lonec. Dodajte brusnice in sok ene limone v lonec k jabolkom.

2Dodajte sladkor, cimet, ingver, vanilijev ekstrakt ,ter lupinico in sok limone. Dobro premešajte vse sestavine.

3Lonec postavite na štedilnik in segrejte na srednji vročini. Ko začne mešanica vreti, zmanjšajte ogenj na nizko vročino.

4Marmelado kuhajte na nizkem ognju, občasno mešajte, da se prepreči prijemanje na dno lonca. Kuhanje bo trajalo približno 30-40 minut, dokler marmelada ne postane gosta in se ne zgosti. Med kuhanjem lahko peno, ki se pojavi na vrhu, odstranite s penovko.

5Ko se je marmelada dovolj zgostila, jo prelijte v sterilizirane kozarce. Pazite, da napolnite kozarce do roba.

6Zaprite kozarce s pokrovi in jih obrnite na glavo. To bo pomagalo ustvariti vakuumski pečat, ki bo podaljšal rok trajanja marmelade. Pustite kozarce obrnjene na glavo, da se ohladijo na sobni temperaturi. Ko se ohladijo, jih shranite v temnem in hladnem prostoru.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite