Brusnično hruškova marmelada

Znam svetuje

Nič ni boljše od domače marmelade, ki združuje okuse narave in svežino sadežev, pridelanih z ljubeznijo. Brusnično hruškova marmelada je harmonija dveh močnih okusov: kislega pridiha brusnic in sladkobe sočnih hrušk.

Ta edinstvena kombinacija ustvarja marmelado, ki je idealna za jutranji toast, kot dodatek k sladicam ali celo kot darilo za družino in prijatelje. Če želite svoj dom obogatiti z avtentičnim in nepozabnim okusom, sledite temu receptu in se prepustite čarobnim okusom brusnično hruškove simfonije.

Sestavine za brusnično hruškovo marmelado

  • 500 g svežih brusnic
  • 500 g olupljenih in narezanih hrušk
  • 400 g sladkorja
  • 1 limona (sok in lupina)
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta (po želji)

Postopek

1Najprej pripravite vse sestavine. Brusnice temeljito operite in hruške olupite ter narežite na majhne koščke. Limono dobro operite in nato naribajte lupino ter iztisnite sok.

2V večji kozici zmešajte brusnice, narezane hruške, sladkor, limonin sok in limonino lupino. Če želite, dodajte tudi vanilijev ekstrakt za dodaten okus.

3Kozico postavite na srednje močan ogenj in zavrite mešanico. Ko zavre, zmanjšajte temperaturo in kuhajte na nizkem ognju približno 30-40 minut. Občasno premešajte, da se prepreči prijemanje na dno posode.

4Med kuhanjem se bo mešanica zgostila, brusnice in hruške bodo postale mehke. Preverite gostoto marmelade tako, da na krožnik kapnete majhno količino. Če se marmelada strdi, je pripravljena.

5Ko je marmelada pripravljena, jo odstranite s štedilnika. Še vročo prelijte v sterilizirane kozarce. Tesno zaprite kozarce s pokrovi.

6Kozarce obrnite na glavo in pustite, da se ohladijo na sobni temperaturi. Ko se marmelada popolnoma ohladi, jo shranite v hladilniku.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite