Svinjski medaljoni z omako

Znam svetuje

Mehko in soฤno meso ter smetanova omaka – kaj je lahko boljลกega.

Sestavine

  • 1 svinjska ribica
  • 1 ลพlico gorฤice s semeni
  • sol, poper
  • 0,5 dl oljฤnega olja
  • 1 ลพlica zelenega popra
  • 2 dcl sladke smetane
  • 1 dcl suhega belega vina
  • 1 ลพliฤka masla

Postopek

1Svinjski file oziroma svinjsko ribico razreลพemo na pribliลพno dva centimetra debele rezine, ki jih ne potolฤemo. Iz oljฤnega olja, gorฤice, soli in popra pripravimo marinado, v njej pa pustimo zrezke pribliลพno pol ure. 

2V ponvi razpustimo maslo in na njem popeฤemo kose svinjske ribice. Dve minuti na vsaki strani bo dovolj. Nato prilijemo belo vino in ลกe minuto kuhamo na moฤnem ognju. Zmanjลกamo ogenj in primeลกamo ลกe sladko smetano in zeleni poper. Na kratko poduลกimo in odstavimo z ognja.

3Postreลพemo takoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite