Mehko in soฤno meso ter smetanova omaka – kaj je lahko boljลกega.
Sestavine
- 1 svinjska ribica
- 1 ลพlico gorฤice s semeni
- sol, poper
- 0,5 dl oljฤnega olja
- 1 ลพlica zelenega popra
- 2 dcl sladke smetane
- 1 dcl suhega belega vina
- 1 ลพliฤka masla
Postopek
1Svinjski file oziroma svinjsko ribico razreลพemo na pribliลพno dva centimetra debele rezine, ki jih ne potolฤemo. Iz oljฤnega olja, gorฤice, soli in popra pripravimo marinado, v njej pa pustimo zrezke pribliลพno pol ure.
2V ponvi razpustimo maslo in na njem popeฤemo kose svinjske ribice. Dve minuti na vsaki strani bo dovolj. Nato prilijemo belo vino in ลกe minuto kuhamo na moฤnem ognju. Zmanjลกamo ogenj in primeลกamo ลกe sladko smetano in zeleni poper. Na kratko poduลกimo in odstavimo z ognja.
3Postreลพemo takoj.