Želite pripraviti okusno kosilo v zelo kratkem času? Potrebujete samo svinjsko ribico, malo pancete in malo volje, pa bo.
Sestavine za svinjske medaljone s panceto na žaru
- 1 svinjska ribica
- 100 g kraške pancete
- 4 stroki česna
- 1 pekoč feferon
- 2 dcl dobrega domačega oljčnega olja
- sol
- poper
Postopek
1Iz oljčnega olja, nasekljanega česna in feferona pripravimo marinado. Ribico narežemo na približno 2 centimetra debele kolute in jih položimo za eno uro v marinado.
2Panceto narežemo na 2 cm debele trakce, vsak košček medaljona posebej okoli oboda ovijemo s trakcem pancete. Da tako tudi ostane, ga prebodemo z zobotrebcem. V ponev damo malo marinade in jo segrejemo. Meso še posolimo in po želji popopramo.
3Medaljone na vročem olju na hitro pocvremo, 4 minute na vsaki strani bo dovolj, odvisno od tega, kako imamo radi pečeno meso.
4Postrežemo takoj, najbolje z veliko skledo solate.