Pita z jabolki in jagodami

Znam svetuje

Mehak, sočen biskvit z dušenimi jabolki in jagodami – a si lahko zamislite kaj boljšega?

Sestavine

  • 2 jabolka
  • 200 g jagod
  • 100 g jagod za okras
  • 400 g moke
  • 3 jajca
  • 170 g sladkorja
  • 55 g stopljenega masla
  • 250 ml kisle smetane
  • 125 ml mleka
  • 1 pecilni prašek
  • 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
  • ščepec soli

Za jabolka

  • 2 žlički masla
  • 1 žlica sladkorja
  • 1/2 čajne žličke cimeta

Postopek

1Jabolkoma očistimo peščišče, narežemo najprej na četrtine, nato pa na pol centimetra debele kolute. V ponvi razpustimo dve žlici masla in nanj položimo jabolka. Dodamo še sladkor in premešamo. Pri nizki temperaturi jih dušimo 5 minut, nato dodamo cimet in jih nežno premešamo. Pustimo še tri minute in odstavimo z ognja.

2Jagode operemo, odstranimo zelene dele in narežemo na četrtine.

3V skledi penasto zmešamo jajca s sladkorjem. Mešamo toliko časa, da zmes postane svetlo rumena in nekoliko gosta. Dodamo še kislo smetano, maslo, mleko in vaniljo. Dobro premešamo.

4Na jajčno mešanico presejemo moko s pecilnim praškom in ščepcem soli.  Z električnim mešalnikom pri nizki hitrosti mešamo testo toliko časa, dokler se moka ne vpije in ne dobimo gladke zmesi.

5Pečico predgrejemo na 180 stopinj Celzija, pekač s premerom 26 cm obložimo s peki papirjem.

6V pekač nalijemo polovico testa in nanj razporedimo polovico jabolčnih krhljev in jagod. Prelijemo z drugo polovico testa in po vrh razporedimo preostala jabolka in jagode.

7Pito pečemo 45-50 minut. Če se po vrhu prehitro peče, jo pokrijemo s peki papirjem.

8Pečeno pustimo 20 minut, da se nekoliko ohladi, okrasimo s svežimi jagodami in naša specialiteta je gotova.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite