Mafini z jabolki so odlični, hitro pripravljeni, noro rahli in sočni – in prav taki ostanejo tudi naslednji dan. So odlična izbira za zajtrk ali kar tako. Ker je priprava res enostavna, nam lahko pri peki pomagajo tudi otroci.
Sestavine
- 2 jajci (velikostni razred M)
- 90 g kristalnega sladkorja
- 90 g stopljenega, ohlajenega masla
- 120 ml mleka
- 230 g gladke moke
- 1 pecilni prašek
- 2 jabolka
Postopek
1Pečico segrejemo na 180 °C.
2Pekač za mafine obložimo s papirčki. Iz navedenih sestavin dobimo 12 mafinov.
3Jajci s sladkorjem na najvišji hitrosti stepamo 10 minut.
4Medtem, ko se jajca stepajo, jabolka olupimo in narežemo na majhne kocke.
5Hitrost nekoliko zmanjšamo in med mešanjem masi prilijemo najprej stopljeno maslo, nato še mleko.
6Moko zmešamo s pecilnim praškom in jo med mešanjem na srednji hitrosti po žlicah dodajamo k masi. Mešamo le toliko, da se sestavine povežejo.
7Nazadnje dodamo še jabolka in jih vmešamo z lopatko.
8Z maso do vrha napolnimo papirčke (pomagamo si z dvema žlicama) in pečemo 20 minut – naredimo preizkus z zobotrebcem in po potrebi čas peke podaljšamo še 1-3 minute.