Bela fižolova juha

Znam svetuje

Dobra, zdrava in hitro narejena bela fižolova juha z drobnimi testeninami, peteršiljem in česnom ter jušno osnovo vam bo okrepčala dan in dala moč.

Sestavine za belo fižolovo juho

  • 175 g belega fižola
  • 1,7 l kokošje ali zelenjavne jušne osnove
  • 120 g školjkic ali drugih testenin
  • 6 jedilnih žlic oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 4 jedilne žlice sesekljanega svežega peteršilja
  • sol
  • poper

Postopek

1Fižol čez noč namočimo v hladni vodi.

2Drugi dan fižol odcedimo in ga stresemo v velik lonec. Dodamo jušno osnovo in zavremo. Lonec delno pokrijemo, zmanjšamo ogenj in pustimo, da rahlo vre 2 uri.

3Dodamo testenine, znova zavremo in kuhamo 10 minut, da se skuhajo.

4Medtem v majhnem loncu segrejemo 4 žlice olja, dodamo na drobno sesekljan česen in ga na nizkem ognju med stalnim mešanjem dušimo 5 minut. Česen in peteršilj damo v juho, začinimo s soljo in poprom. Juho pokapamo z ostalim oljem in takoj ponudimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite