Dobra, zdrava in hitro narejena bela fižolova juha z drobnimi testeninami, peteršiljem in česnom ter jušno osnovo vam bo okrepčala dan in dala moč.
Sestavine za belo fižolovo juho
- 175 g belega fižola
 - 1,7 l kokošje ali zelenjavne jušne osnove
 - 120 g školjkic ali drugih testenin
 - 6 jedilnih žlic oljčnega olja
 - 2 stroka česna
 - 4 jedilne žlice sesekljanega svežega peteršilja
 - sol
 - poper
 
Postopek
1Fižol čez noč namočimo v hladni vodi.
2Drugi dan fižol odcedimo in ga stresemo v velik lonec. Dodamo jušno osnovo in zavremo. Lonec delno pokrijemo, zmanjšamo ogenj in pustimo, da rahlo vre 2 uri.
3Dodamo testenine, znova zavremo in kuhamo 10 minut, da se skuhajo.
4Medtem v majhnem loncu segrejemo 4 žlice olja, dodamo na drobno sesekljan česen in ga na nizkem ognju med stalnim mešanjem dušimo 5 minut. Česen in peteršilj damo v juho, začinimo s soljo in poprom. Juho pokapamo z ostalim oljem in takoj ponudimo.