Poezija okusov Italije so testenine s posušenim paradižnikom, ki jim da veliko bolj bogato aromo, seveda pa se zraven druži z neizogibnim sirom pekorino.
Sestavine
- 400 g testenin (špageti, fusili …)
- 4 veliki stroki česna
- 2 rdeča feferona
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 15 posušenih paradižnikov v olju
- 100 g sira pekorina v kosu
- 6 žlic oljčnega olja
Postopek
1Testenine po navodilu na embalaži skuhamo v osoljeni vodi in odcedimo.
2Česen olupimo in narežemo na lističe, feferonček umijemo, očistimo in na drobno sesekljamo. Paradižnik odcedimo in ga narežemo na rezance. Sir nadrobimo na majhne koščke.
3Na zmernem ognju segrejemo olje in na njem dušimo rezine česna in feferonček. Ves čas mešamo in pazimo, da česen ne porjavi. Primešamo peteršilj in paradižnik ter mešamo, da se vse segreje, nato posolimo.
4Testenine zmešamo s sirom in česnovo zmesjo. Jed ponudimo v pogretih krožnikih.