Ombolo v listnatem testu

Znam svetuje

Ombolo v listnatem testu je poslastica, ki se je ne bo nihče branil. Popečen ombolo vedno zavijemo vsaj v pršut ali slanino, da ohrani sočnost.

Sestavine

  • 1/2 kg ombola ali svinjske ribice
  • 8 rezin pršuta
  • listnato testo

Priprava

1Segrejemo ponev, v segreto damo oljčno olje in kos ombola. Popečemo ga z vseh strani, da dobi lepo barvo, nakar ga damo na krožnik in začinimo s soljo in mletim poprom. Že tu se lahko poigrate in dodate poper različnih okusov.

2Obložimo ga s pršutom ali panceto ter pripravimo testo. Razgrnemo ga, na sredino položimo ovit ombolo, zavijemo ga v testo in dobro preverimo, da je zaprto z vseh strani. Pomažemo ga še z vodo, da se po peki testo ne bo lomilo.

3Pekač obložimo s peki papirjem, nanj damo ombolo. Zavitek z vseh strani premažemo z razžvrkljanim jajcem, na vrhnjem delu pa z ostrim nožem naredimo tudi nekaj zarez. Potrosimo sezam in ombolo za približno 40 minut potisnemo v prej ogreto pečico na 180 °C. Če testo prehitro rjavi, ga pokrijte z alufolijo in pecite dalje.

4Naj se pečeni ombolo malo ohladi in umiri, zatem ga narežemo in postrežemo ob skledi solate.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite