Korenčkova rulada

Znam svetuje

Ste naveličani standardnih okusov? Korenčkova rulada, ki ji kečap še poudari okus, je tu, da popestri vaše sladice. Nadevali smo jo s kremnim sirom, šunko, sirom in kumaricami. Verjemite, da se odlično ujemajo.

Sestavine za korenčkovo rulado

  • 5 jajc
  • 4 žlice moke
  • 4 korenčki
  • 80 g kečapa
  • 1 pecilni prašek
  • sol

Za nadev

  • 400 g kremnega sira
  • 200 g šunke
  • 100 g kislih kumaric
  • 50 g sira
  • sol

Postopek

1Korenje očistimo, ga skuhamo v slani vodi ter pretlačimo z vilicami. Beljake ločimo od rumenjakov in jih stepemo v čvrst sneg.

2V drugi posodi zmešamo rumenjake, kečap, korenje, pecilni prašek in moko. Dodamo ščepec soli in premešamo. Narahlo vmešamo še sneg beljakov.

3Pekač obložimo s peki papirjem in vanj dodamo pripravljeno zmes. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah, da se zlato rjavo zapeče. Pečeno zavijemo v vlažno krpo v rulado.

4Za nadev narežemo na kocke šunko in kisle kumarice, sir naribamo. Dodamo kremni sir, posolimo in premešamo.

5Zmehčano rulado premažemo s pripravljenim nadevom in zavijemo nazaj v rulado. Ohlajeno narežemo na rezine.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite