Pikantne piščančje perutničke

Znam svetuje

Če so narejene prav, so pikantne piščančje perutničke, ki jih prej še mariniramo, neprekosljive v svojem okusu. Prijetno ostrino jim da ostra rdeča paprika, a ne izpustimo niti kumine in origana, ki bosta perutničkam dodala enkraten okus.

Sestavine za pikantne piščančje perutničke

  • 500 g piščančjih perutničk
  • olje
  • limonin sok
  • 1/2 žličke mlete kumine
  • 1/2 žličke mlete ostre rdeče paprike
  • 1/2 žličke origana
  • 1 strok česna
  • sol
  • poper

Postopek

1Piščančje perutničke razrežemo na polovice.

2Pripravimo marinado. V skledo nalijemo olje, limonin sok, kumino, ostro mleto rdečo papriko, origano in premešamo. Dodamo pretlačen česen.

3Marinado solimo, popramo in dobro premešamo. V pripravljeno marinado damo perutničke, ki jih mariniramo vsaj eno uro.

4Perutničke nabodemo na kovinska nabodala in jih preložimo v pekač ter pokapamo z oljem. Prilijemo 400 ml vode, damo v pečico in pečemo 40 minut na 230 stopinjah.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite