Svinjska mrežna pečenka brez zelenjave je idealna za razvajanje naših najdražjih. Lepo jo natremo z začimbami, pretaknemo s česnom in zavijemo v svinjsko mrežico, ki bo pečenko med peko ohranjala sočno.
Sestavine za svinjsko mrežno pečenko
- 1 kg svinjskega stegna brez kosti
- sol
- 1/2 limone
- nekaj vejic peteršilja
- klinčki
- ščep kumine
- 3 stroki česna
- poper
- lovorov list
- svinjska mrežica – po potrebi
Postopek
1Stegno oplaknemo in obrišemo, ga posolimo in pretaknemo s stroki česna.
2Stegno obložimo z rezinami limone, vejicami peteršilja, potresemo s kumino in zrni popra ter lovorovim listom.
3Tako pripravljeno meso zavijemo v mrežico, položimo v pekač, ki smo ga prej ogreli na 200 stopinj, dolijemo v pekač nekaj olja, pečenko pokrijemo z alu folijo in pečemo 60 minut. Po pretečenem času alu folijo odstranimo in pečenko pečemo še 30 minut. Med peko pečenko polivamo s sokom iz pekača, pred postrežbo pa počakamo vsaj 15 minut, da se meso umiri in sokovi povežejo.