Kostanjeva torta brez peke

Znam svetuje

Kostanjeva torta brez peke je tako enostavna za pripravo, da smo prepričani, da bo to vaša najlubša jesenska sladica.

Sestavine

  • 1/2 kg kuhanega kostanja
  • 250 g temne čokolade (50% kakava)
  • 120 g mehkega masla
  • 90 g sladkorja
  • 1 žlica ruma
  • sladka smetana

Postopek

1Kostanj postopoma zmiksamo oziroma zmeljemo. V posodi stopimo čokolado.

2V malce večji posodi zmešamo maslo ter sladkor. Dodamo zmiksan kostanj, čokolado, rum in vse skupaj dobro premešamo.

3Pekač obložimo s peki paprijem, pekač naj bo ozek in dolg. Nadevamo ga z maso in vsaj 4 ure pustimo počivati v hladilniku.

4Ko je tortica dovolj ohlajena in strjena jo vzamemo iz pekača in narežemo na rezine. Zraven postrežemo stepeno sladko smetano, ki jo lahko malce posipamo s kakvom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite