Ribja juha z vinom

Znam svetuje

Odliฤna ribja juha, ki pogreje telo in duลกo.

Sestavine za ribjo juho z vinom

  • 600 g razliฤnih vrst rib
  • 1 sveลพ paradiลพnik
  • korenฤek
  • peterลกilj
  • zelena
  • por
  • 3 ลพlice olja
  • 1 ฤebula
  • 2 dcl belega vina
  • lovorov list
  • poper v zrnu
  • sol
  • 150 g rezancev za zakuho

Postopek

1Oฤiลกฤene in oprane ribe damo v posodo, v katero vlijemo 2,5 litra hladne vode. Takoj dodamo tudi oฤiลกฤeno juลกno zelenjavo, lovorov list, poper, sol in kuhamo na zmernem ognju pribliลพno 30 minut.

2Sesekljano ฤebulo prepraลพimo na olju, dodamo narezan paradiลพnik.

3Kuhane ribe poberemo iz juhe in jim odstranimo vse kosti. Juho precedimo in vanjo stresemo prepraลพeno ฤebulo s paradiลพnikom.

4V juho zakuhamo ลกe rezance in dodamo ribje meso brez kosti. Nazadnje vlijemo ลกe belo vino.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite