Odliฤna ribja juha, ki pogreje telo in duลกo.
Sestavine za ribjo juho z vinom
- 600 g razliฤnih vrst rib
- 1 sveลพ paradiลพnik
- korenฤek
- peterลกilj
- zelena
- por
- 3 ลพlice olja
- 1 ฤebula
- 2 dcl belega vina
- lovorov list
- poper v zrnu
- sol
- 150 g rezancev za zakuho
Postopek
1Oฤiลกฤene in oprane ribe damo v posodo, v katero vlijemo 2,5 litra hladne vode. Takoj dodamo tudi oฤiลกฤeno juลกno zelenjavo, lovorov list, poper, sol in kuhamo na zmernem ognju pribliลพno 30 minut.
2Sesekljano ฤebulo prepraลพimo na olju, dodamo narezan paradiลพnik.
3Kuhane ribe poberemo iz juhe in jim odstranimo vse kosti. Juho precedimo in vanjo stresemo prepraลพeno ฤebulo s paradiลพnikom.
4V juho zakuhamo ลกe rezance in dodamo ribje meso brez kosti. Nazadnje vlijemo ลกe belo vino.