Odlična ribja juha, ki pogreje telo in dušo.
Sestavine za ribjo juho z vinom
- 600 g različnih vrst rib
- 1 svež paradižnik
- korenček
- peteršilj
- zelena
- por
- 3 žlice olja
- 1 čebula
- 2 dcl belega vina
- lovorov list
- poper v zrnu
- sol
- 150 g rezancev za zakuho
Postopek
1Očiščene in oprane ribe damo v posodo, v katero vlijemo 2,5 litra hladne vode. Takoj dodamo tudi očiščeno jušno zelenjavo, lovorov list, poper, sol in kuhamo na zmernem ognju približno 30 minut.
2Sesekljano čebulo prepražimo na olju, dodamo narezan paradižnik.
3Kuhane ribe poberemo iz juhe in jim odstranimo vse kosti. Juho precedimo in vanjo stresemo prepraženo čebulo s paradižnikom.
4V juho zakuhamo še rezance in dodamo ribje meso brez kosti. Nazadnje vlijemo še belo vino.