Dunajski zrezek s teletino

Znam svetuje

Zagotovo je dunajski zrezek s teletino ali po nemลกko Wiener Schnitzel ena najbolj znanih jedi avstrijske kuhinje. To je tanek teleฤji zrezek, paniran in ocvrt v maลกฤobi. Seveda lahko namesto teletine izberemo tudi drugo vrsto mesa, pomembno je, da je lepo panirano in ocvrto na srednjem ognju, da ostane mehko.

Sestavine za dunajski zrezek s teletino

  • 600 g teletine
  • 3 jajca
  • moka
  • sol
  • poper
  • drobtine
  • maลกฤoba za cvrenje

Postopek

1Zrezke potolฤemo, posolimo in popopramo. Poreลพemo jim tudi ลพilice.

2Zrezke povaljamo v moki, v razลพvrkljanih in rahlo osoljenih jajcih ter ลกe v drobtinah.

3Ponev segrejemo, jo napolnimo z oljem in zrezke na srednjem ognju ocvremo na obeh straneh, da so zlato-rjavi. Odloลพimo jih v posodo, obloลพeno s papirnatimi brisaฤkami, ki popivnajo viลกek olja. Postreลพemo jih s kuhanim ali pire krompirjem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite