Orehovo pecivo, ki ga ne tehtamo, ampak pripravimo z lončki, je dosti hitreje narejeno kot s tehtanjem. Vključimo lahko tudi otroke ali vnuke in skupaj uživamo v ustvarjanju.
Sestavine
- 2 lončka zdroba
- 2 lončka sladkorja
- 2 lončka mletih orehov
- 2 lončka mleka
- 1 veliko jajce
- 1 veliko jabolko
- 2 vaniljeva sladkorja
- 1 pecilni prašek
- pol lončka olja
- pol lončka kakava
- sladka smetana
Postopek
1V posodi zmešamo mleko in zdrob in pustimo počivati. Približno 5 minut traja, da se zdrob prepoji z mlekom.
2Ostale sestavine (polovico mletih orehov, polovico jih pustimo za posip ) damo v večjo posodo in dodamo namočen zdrob. Vse skupaj dobro premešamo z mešalnikom. Zmes vlijemo v pekač, ki smo ga namastili in pol ure pečemo na 180 stopinjah Celzija.
3Pečen biskvit ohladimo. Sladko smetano gladko stepemo in namažemo po biskvitu. Posujemo ga še z mletimi orehi.