Orehovo pecivo z lončki

Znam svetuje

Orehovo pecivo, ki ga ne tehtamo, ampak pripravimo z lončki, je dosti hitreje narejeno kot s tehtanjem. Vključimo lahko tudi otroke ali vnuke in skupaj uživamo v ustvarjanju.

Sestavine

  • 2 lončka zdroba
  • 2 lončka sladkorja
  • 2 lončka mletih orehov
  • 2 lončka mleka
  • 1 veliko jajce
  • 1 veliko jabolko
  • 2 vaniljeva sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • pol lončka olja
  • pol lončka kakava
  • sladka smetana

Postopek

1V posodi zmešamo mleko in zdrob in pustimo počivati. Približno 5 minut traja, da se zdrob prepoji z mlekom.

2Ostale sestavine (polovico mletih orehov, polovico jih pustimo za posip ) damo v večjo posodo in dodamo namočen zdrob. Vse skupaj dobro premešamo z mešalnikom. Zmes vlijemo v pekač, ki smo ga namastili in pol ure pečemo na 180 stopinjah Celzija.

3Pečen biskvit ohladimo. Sladko smetano gladko stepemo in namažemo po biskvitu. Posujemo ga še z mletimi orehi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite