Skoraj klasična čokoladna rulada, bi lahko rekli. A čokoladna rulada s smetano je vseeno malce posebna.
Sestavine
- 175 g jedilne čokolade
- 5 jajc
- 175 g sladkorja
- nekaj kapljic vaniljeve esence
- sladkor v prahu
- smetanov nadev
- 300 ml sladke smetane
- 3 žlice ruma
Postopek
1Čokolado nalomimo v skledo in jo med mešanjem stopimo nad vročo vodo. Mešamo, dokler ni gladko.
2Pravokoten pekač obložimo s peki papirjem. Jajca ločimo. Rumenjake stepamo s sladkorjem do goste kreme. Vanjo previdno vmešamo stopljeno čokolado in dodamo vaniljo.
3Beljake stepamo v trd sneg in ga previdno in narahlo vmešamo v jajčno kremo. Testo nadevamo v pripravljen pekač in ga poravnamo.
4Pečemo v ogreti pečici pri 190 stopinjah približno 20 minut.
5Papir potresem s sladkorjem v prahu in nanj zvrnemo testo iz pekače ter pustimo, da se malo ohladi. Čez položimo vlažno krpo, da se popolnoma ohladi.
6Za nadev stepemo sladko smetano in vmešamo rum.
7Odstranimo papir za peko in biskvit enakomerno premažemo s smetano. Rulado previdno zvijemo, pomagamo si s papirjem za peko, ki je pod biskvitom, in jo na koncu posipamo s sladkorjem.