Kedgeree – nasitna priloga

Znam svetuje

Kedgeree je indijska jed, ki sta mu osnova riลพ, jajca in dimljena riba, mi pa smo jo naredili z rdeฤo leฤo in basmati riลพem.

Sestavine

  • 50 g rdeฤe leฤe
  • 1 lovor list
  • 225 g basmati riลพa
  • 4 klinฤki
  • 50 g masla
  • 1 ลพliฤka curry praลกka
  • 1/2 ลพliฤke mletega ฤilija
  • 2 ลพlici peterลกilja
  • sol
  • poper
  • 4 jajca

Postopek

1Oprano leฤo stresemo v kozico, dodamo lovorov list, klinฤke in toliko vode, da vse prekrijemo. Ko leฤa zavre, odstranimo peno in zniลพamo temperaturo. Pokrito kuhamo, da se leฤa zmehฤa, pribliลพno 30 minut. Odcedimo in zavrลพemo lovor list.

2Medtem damo v kozico riลพ in prilijemo 475 ml vrele vode. Dodamo klinฤke in ลกฤepec soli. Pokrito kuhamo nekje 15 minut, da se riลพ skuha. Odstranimo klinฤke.

3V veliki kozici segrejemo maslo, dodamo curry in ฤili v prahu ter pokuhamo 1 minuto.

4Dodamo leฤo in riลพ ter dobro premeลกamo. Posolimo in popopramo ter kuhamo 1-2 minuti. Primeลกamo sesekljan peterลกilj in postreลพemo z narezanim, trdo kuhanim jajcem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite