Kunec s suhimi slivami

Znam svetuje

Kunec s suhimi slivami, kuhan v rdečem vinu in telečji juhi, je jed za prave gurmane.

Sestavine

  • kunec narezan na kose
  • 175 g suhih sliv
  • žlica olja
  • 15 g masla
  • 2 žlici moke
  • 250 ml rdečega vina
  • šopek z zelišči
  • 250 ml jušne osnove – telečje
  • strok česna
  • sol
  • poper
  • peteršilj

Za kvašo iz rdečega vina

  • grobo sesekljana čebula
  • grobo sesekljan korenček
  • poper v zrnu
  • 125 ml rdečega vina
  • žlica olja

Postopek

1Za kvašenje zložimo kose kunca, šopek zelišč, sesekljano čebulo in korenje v posodo v plasteh. Dodamo poper in zalijemo z vinom in oljem. Skledo pokrijemo in postavimo v hladilnik za 12-24 ur. Kose mesa vmes obračamo.

2Suhe slive prelijemo z vrelo vodo, da se zmehčajo. Meso vzamemo iz kvaše, kvašo shranimo. Olje in maslo segrejemo in meso opečemo z vseh strani.

3Meso poberemo iz ponve in vanjo damo čebulo in korenje iz kvaše ter malo popražimo, da se zmehča. Potresemo z moko in jo prepražimo, da porjavi. Primešamo kvašo, česen, sol in poper in v ponev vrnemo meso.

4Pokrito kuhamo 25 minut. Nato meso preložimo, omako precedimo na meso in iztisnemo sok iz zelenjave. Slive dodamo k mesu. Odkrijemo posodo in kuhamo do mehkega.

5Meso in slive zložimo na pladenj. Omako, če je potrebno, še pokuhamo, da se zgosti. Po potrebi še začinimo, potresemo s peteršiljem in postrežemo.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite