Odlični, doma narejeni jogurtovi rogljički, za katere potrebujete samo nekaj kvasa, jogurta in jajca.
Sestavine
- 6-7 skodelic moke
- 1 žlička suhega kvasa
- 2 čajni žlički soli
- 150 ml mlačne vode
- 500 ml mlačnega jogurta
- 150 ml olja
- 2 jajčna beljaka
- 1 žlička sladkorja
Za premaz
- 2 jajčna rumenjaka
- maslo
- sezam (po želji)
Postopek
1Kvas zmešamo z mlačno vodo, žličko sladkorja in žlico moke ter pustimo, da vzhaja.
2Moko zmešamo s soljo in na sredini naredimo luknjo. Dodamo beljake, olje, vzhajani kvas in jogurt (mlačnega).
3Zamesimo gladko, ampak rahlo lepljivo testo in ga oblikujemo v kroglo. Premažemo jo z oljem in pustimo, da vzhaja.
4Razvaljamo ga v krog in izrežemo trikotnike, iz katerih bomo oblikovali rogljičke. Nadevamo jih po lastni izbiri. Pustimo še enkrat, da vzhajajo.
5Namažemo jih s stepenimi rumenjaki, ki jih prej zmešamo s stopljenim maslom, in po želji posujemo s sezamom.
6Pečemo na 200 stopinj, dokler ne porumenijo.