Ocvrti čebulni obročki so odličen prigrizek. Dober film, hladna pijača in obročki v pivskem testu. Popoln večer!
Sestavine
- 4 večje čebule (večje kot so, bolje je)
- ščepec soli
- jajce
- 125 g moke
- 1,5 dl piva (ostalo lahko spijete)
- olje
Postopek
1Čebulo očistimo oziroma olupimo in narežemo na kolobarje. Debeli naj bodo približno 5 milimetrov. Namočimo jo v hladno, še bolje, ledeno vodo.
2V posodo presejemo moko in sol in ju zmešamo. Dodamo jajce in približno polovico piva. Dobro premešamo, da nastane gladka zmes. Dodamo preostalo pivo, zmešamo in vse skupaj pustimo počivati pol ure.
3Čebulo vzamemo iz vode, jo osušimo in damo narazen kolobarje.
4Kolobarje namakamo v prej pripravljeno zmes in jih takoj ocvremo v vročem olju. Cvremo jih do lepe zlate barve.