Jogurtovo pecivo z ribezom

Znam svetuje

ฤŒe imate ribez, kar z jogurtovimi lonฤki izmerimo koliฤine in mimogrede pripravimo to mehko, soฤno in okusno pecivo.

Sestavine za jogurtovo pecivo z ribezom

  • 3 jogurtove lonฤke rdeฤega ribeza
  • 2 jogurtova lonฤka moke
  • 1 pecilni praลกek
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 jajci
  • 1/2 jogurtovega lonฤka sladkorja
  • 1/2 jogurtovega lonฤka rastlinskega olja
  • 1 lonฤek polnomastnega, ลกe bolje grลกkega jogurta
  • 1 neลกkropljena limona
  • ลกฤepec soli
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1Ribez osmukamo in operemo. Limoni najprej naribamo lupinico, nato pa stisnemo ลกe sok.

2Peฤico predgrejemo na 180ยฐC pekaฤ, velikosti 25×20 cm, namastimo z oljem ali obloลพimo s peki papirjem.

3Moko s pecilnim praลกkom in soljo presejemo. V skledi z elektriฤnim meลกalnikom stepamo jajca s sladkorjem, dokler ne spremenijo barve in dobijo kremno strukturo, kar traja pribliลพno pet minut.

4Ob stalnem meลกanju dodamo olje, limonino lupinico, limonin sok in jogurt, nato pa postopoma ลกe presejano moko s pecilnim praลกkom. Stepamo ลกe dve minuti.

5V maso stresemo 2 lonฤka ribezovih jagod, enega prihranimo za okras, neลพno premeลกamo, da se enakomerno razporedijo in maso vlijemo v pekaฤ. Peฤemo na srednji legi 30-40 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem. Ko ga zapiฤimo na sredino, mora biti suh, nanj se ne sme prijeti testo.

6Preden postreลพemo, pecivo malo ohladimo, okrasimo s sveลพim ribezom in potresemo s sladkorjem v prahu. Pecivo je najboljลกe ลกe mlaฤno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite