Jogurtovo pecivo z ribezom

Znam svetuje

Če imate ribez, kar z jogurtovimi lončki izmerimo količine in mimogrede pripravimo to mehko, sočno in okusno pecivo.

Sestavine za jogurtovo pecivo z ribezom

  • 3 jogurtove lončke rdečega ribeza
  • 2 jogurtova lončka moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 vaniljev sladkor
  • 2 jajci
  • 1/2 jogurtovega lončka sladkorja
  • 1/2 jogurtovega lončka rastlinskega olja
  • 1 lonček polnomastnega, še bolje grškega jogurta
  • 1 neškropljena limona
  • ščepec soli
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1Ribez osmukamo in operemo. Limoni najprej naribamo lupinico, nato pa stisnemo še sok.

2Pečico predgrejemo na 180°C pekač, velikosti 25×20 cm, namastimo z oljem ali obložimo s peki papirjem.

3Moko s pecilnim praškom in soljo presejemo. V skledi z električnim mešalnikom stepamo jajca s sladkorjem, dokler ne spremenijo barve in dobijo kremno strukturo, kar traja približno pet minut.

4Ob stalnem mešanju dodamo olje, limonino lupinico, limonin sok in jogurt, nato pa postopoma še presejano moko s pecilnim praškom. Stepamo še dve minuti.

5V maso stresemo 2 lončka ribezovih jagod, enega prihranimo za okras, nežno premešamo, da se enakomerno razporedijo in maso vlijemo v pekač. Pečemo na srednji legi 30-40 minut, naredimo preizkus z zobotrebcem. Ko ga zapičimo na sredino, mora biti suh, nanj se ne sme prijeti testo.

6Preden postrežemo, pecivo malo ohladimo, okrasimo s svežim ribezom in potresemo s sladkorjem v prahu. Pecivo je najboljše še mlačno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite