Vložene hruške so praktično sladica tako zelo okusne so. Uporabimo jih lahko tudi v raznih pecivih.
Sestavine za vložene hruške
- 1,5 kg srednje velikih hrušk viljamovk
- 150 g sladkorja
- sok in lupinica ene neškropljene limone
- 1 liter vode
- nekaj klinčkov
- cimetova skorjica
Postopek
1V vodo damo sladkor, limonino lupinico, klinčke in cimetovo skorjico. Zavremo in kuhamo nekaj minut. Odstranimo začimbe.
2Hruške tanko olupimo in jim odstranimo peščišča. Narežemo jih na četrtine. V sladko vodo damo še limonin sok in narezane hruške. Kuhamo pet minut, da hruške ostanejo še čvrste.
3Hruške preložimo v čiste kozarce, prelijemo jih s sirupom v katerem so se kuhale in dobro zapremo. Pokrijemo z odejo, da se počasi ohlajajo. Kozarci se morajo v tem postopku dobro zapreti, če pritisnemo na pokrov, mora ostari na mestu. Če se premika, pomeni, da se niso dobro zaprli, v tem primeru jih shranimo v hladilniku in čim prej pojemo.
Nasvet
Cimetovo skorjico lahko zamenjamo z vanilijevim strokom ali pa z naribanim ingverjem. Oboje da hruškam svojstven okus.