V hladnih zimskih dneh nas fižol greje, klobasi pa se seveda lahko ognete.
Sestavine za fižolovo juho s klobaso
- 40 g fižola iz konzerve (vseeno, katere barve)
- 1 čebula
- 2 korenčka
- 1/2 korena zelene
- 3 stroki česna
- 1 dl rdečega vina
- 2 žlički paradižnikove mezge
- mleta paprika
- sol
- poper
- nasekljan čili
- kranjska klobasa
Postopek
1Kranjsko klobaso skuhamo v vreli vodi.
2Čebulo in česen sesekljamo ter popražimo na olju. Korenje, krompir in zeleno narežemo na manjše kvadratke in dodamo čebuli in česnu.
3Pražimo še nekaj minutk in pazimo, da se nam nič ne prismodi, nakar zalijemo z vinom in vodo. Solimo, popramo, dodamo sesekljan peteršilj, lovorjev list in paradižnikovo mezgo. Kuhamo približno 10 minut.
4Juhi primešamo fižol in kuhamo še 10 minut ter postrežemo.