Domač borovničev sirup

Znam svetuje

Ko poletje prinese obilje sočnih borovnic, mnogi iščejo načine, kako to svežino ohraniti skozi celo leto. Domač borovničev sirup je eden najboljših načinov, da uživate v naravnem okusu borovnic tudi, ko sezona mine.

Ta recept za borovničev sirup je popoln za vse, ki si želijo pripraviti domač, naraven in brez konzervansov sirup, ki je odličen dodatek različnim napitkom in sladicam.

Sestavine za domač borovničev sirup

  • 1 kg borovnic
  • 500 g sladkorja
  • 1 limona (sok)
  • 0,5 dl vode

Postopek

1Borovnice temeljito operemo in jih damo v večjo posodo.

2K borovnicam dodamo pol decilitra vode in jih pristavimo na štedilnik. Kuhamo jih približno 10 minut, da se borovnice popolnoma razpustijo in sprostijo sok.

3Ko so borovnice kuhane, jih prelijemo skozi gosto cedilo ali gazo, da ločimo sok od pešk in koščkov sadeža.

4V pridobljeni sok dodamo sladkor in sok ene limone. Vse skupaj zopet pristavimo na štedilnik.

5Mešanico kuhamo približno 15-20 minut na zmernem ognju, da se sladkor popolnoma raztopi in dobimo lepo sirupasto konsistenco.

6Vroč sirup prelijemo v sterilne stekleničke. Stekleničke dobro zapremo in jih obrnemo na pokrovček, da se vakuumsko zaprejo. Ko se sirup ohladi, jih obrnemo nazaj in shranimo v hladen in temen prostor.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite