Ajdovi polpeti

Znam svetuje

Ajdovi polpeti so odliฤna in okusna jed, ki si jo lahko veฤkrat privoลกฤimo. Ajdova kaลกa je zdrava, okusna in vsestranska sestavina, ki jo lahko uporabite v razliฤnih jedeh. Tokrat vam predstavljamo recept za ajdove polpete z dodatkom sveลพe zelenjave, ki bodo zadovoljile vaลกe brbonฤice. Te hrustljave polpete so odliฤna izbira za tiste, ki iลกฤejo alternativo mesnim jedem ali pa preprosto ลพelijo vkljuฤiti veฤ zdravih ลพit in zelenjave v svojo prehrano.

Sestavine za ajdove polpete

  • 1 skodelica ajdove kaลกe
  • 2 skodelici vode
  • 1 ฤebula, drobno sesekljana
  • 2 stroka ฤesna, drobno sesekljana
  • 1 srednje velika korenฤek, nariban
  • 1 majhen krompir, nariban
  • 1/2 skodelice sesekljanega peterลกilja
  • 1/2 skodelice naribanega sira (npr. parmezan ali cheddar)
  • 2 jajci, stepeni
  • 1/4 skodelice drobtin
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • olje za cvrtje

Postopek

1Ajdovo kaลกo sperite pod tekoฤo vodo v cedilu. Nato jo skuhajte v 2 skodelicah vode po navodilih na embalaลพi. Obiฤajno traja pribliลพno 15-20 minut, da se kaลกa skuha. Ko je kaลกa kuhana, jo odcedite in ohladite.

2Medtem ko se ajdova kaลกa ohlaja, pripravite ostale sestavine. Na ponvi segrejte malo olja in prepraลพite ฤebulo in ฤesen, dokler ne postaneta mehka in zadiลกita. Dodajte nariban korenฤek in nariban krompir ter praลพite ลกe nekaj minut, dokler se zelenjava ne zmehฤa. Odstranite z ognja in pustite, da se ohladi.

3V veliki skledi zdruลพite ohlajeno ajdo, prepraลพeno zelenjavo, sesekljan peterลกilj in nariban sir. Dodajte stepeni jajci, drobtine, sol in poper ter dobro premeลกajte, da dobite homogeno maso.

4Oblikujte majhne polpete. ฤŒe se vam zdi, da je masa preveฤ suha, dodajte malo vode ali olja, da boste laลพje oblikovali polpete.

5Na ponvi segrejte nekaj olja in na srednjem ognju popecite polpete po obeh straneh, dokler ne postanejo lepo zlato-rjave in hrustljave.

6Odcedite polpete na papirnati brisaฤi, da se znebite odveฤnega olja.

7Postrezite jih tople s solato ali priljubljenim omakami po vaลกem okusu, kot je jogurtova omaka, lepo pa se ujame tudi s kislo smetano ali drugimi prilogami.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite