Špargljev tarte iz listnatega testa

Znam svetuje

Tarte ali pita iz kremnega sira in špargljev je okusna, enostavno pripravljena jed, ki jo lahko ponudimo za malico ali kosilo. Postrežemo ga z različnimi solatami, tako toplega kot hladnega. Parmezan, limona in timijan so odlični spremljevalci divjih in gojenih špargljev, saj še poudarijo njihov okus.

Sestavine za špargljev tarte iz listnatega testa

  • 250 g listnatega testa – odmrznjenega
  • 300 g divjih ali gojenih špargljev
  • 250 g kremnega sirčka
  • 2 rumenjaka
  • 50 g sveže naribanega parmezana 
  • 2 žlički svežih listov timijana
  • lupina 1 neškropljene limone
  • sol
  • poper
  • 1 jajce za premaz

Postopek

1Pečico predhodno segrejemo na 220 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko.

2V skledo damo kremni sir, rumenjake, parmezan, timijan, limonino lupinico, sol in poper ter dobro premešamo. 

3Listnato testo razvaljamo na velikost pekača plus toliko, da naredimo dva centimetra visok rob.

4Mešanico kremnega sira razporedimo na listnato testo, po vrhu naložimo šparglje, ki smo jim predhodno odstranili olesenele dele, jajce dobro stepemo in z njim premažemo robove našega tarta. 

5Tarte postavimo v pečico in pustimo, da se peče 15-20 minut, dokler ni zlato-rumeno zapečen.

6Preden postrežemo, pustimo petnajst minut, da se malo ohladi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite