Ocvrta jabolka z vaniljevo kremo

Znam svetuje

V tem receptu za ocvrta jabolka z vaniljevo kremo bomo odkrili nekoliko drugaฤno razliฤico, ki bo popolna za ljubitelje sladkarij. Nekateri pravijo, da so jabolka najbolj vsestranski sadeลพi na svetu. Lahko jih jeste sveลพe, peฤete, kuhamo, jih uporabimo v solatah, pecivih ali pa pripravimo kot slasten prigrizek.

Ocvrta jabolka z vaniljevo kremo so nekoliko eksotiฤna, a hkrati domaฤa poslastica. Njihova priprava je preprosta, konฤni rezultat pa je neverjetno okusen.

To je sladica, ki zdruลพuje sladko in hrustljavo ocvrto jabolko z mehko in kremasto vaniljevo omako. Kontrast med dvema razliฤnima teksturama in okusoma je preprosto ฤudovit. Po okusu so podobna klasiฤni jabolฤni piti, le da so za pripravo potrebne manj sestavin in manj ฤasa.

Sestavine za ocvrta jabolka z vanilijevo kremo

Za ocvrta jabolka

  • 4 srednje velika jabolka
  • 100 g moke
  • 1 jajce
  • 150 ml piva (lahko tudi brezalkoholnega)
  • 1 ลพlica sladkorja
  • ลกฤepec soli
  • olje za cvrtje

Za vanilijevo kremo

  • 250 ml mleka
  • 1 vaniljev strok
  • 3 rumenjaki
  • 60 g sladkorja
  • 20 g moke

Postopek

1Zaฤnite z vanilijevo kremo: Mleko in vaniljev strok zavrite v srednje veliki ponvi. Rumenjake, sladkor in moko premeลกajte v loฤeni skledi. Ko mleko zavre, ga previdno prelijte v skledo z rumenjaki, neprestano meลกajte. Meลกanico prelijte nazaj v ponev in med stalnim meลกanjem kuhajte, dokler se ne zgosti. Ko je kuhano, odstranite vaniljev strok in kremo prenesite v ฤisto skledo. Pokrijte s plastiko in pustite, da se ohladi.

2Jabolka olupite, odstranite peลกke in nareลพite na 1 cm debele obroฤe.

3Pripravite testo za cvrtje: V veliki skledi zmeลกajte moko, sladkor in sol. V sredino dodajte razbito jajce in pivo, nato zmeลกajte, dokler ne dobite gladkega testa.

4Jabolฤne obroฤe potopite v testo, da so popolnoma prekriti, nato pa jih v veliki ponvi z vroฤim oljem ocvrite do zlato rjave barve.

5Ocvrta jabolka odstranite s penovko in jih poloลพite na papirnato brisaฤo, da se odteฤe odveฤno olje.

6Postrezite ocvrta jabolka z vanilijevo kremo. Za najboljลกi okus jih postrezite takoj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite