Mehki in okusni piškoti, ki jim dodamo še koščke čokolade, so resnično božanski. Če imamo raje bolj mehke piškote, jih ne smemo predolgo peči, če pa raje grizljamo bolj krhke, čas peke podaljšamo za 2 minuti.
Sestavine za piškote z arašidovim maslom in koščki čokolade
- 200 g masla
- 200 g arašidovega masla
- 130 g sladkorja
- 150 g rjavega sladkorja
- 3 jajca
- 200 g koščkov temne čokolade
- 1/2 žličke sode bikarbone
- 1/2 pecilnega praška
- 1/4 žličke soli
- 2 žlički vaniljevega ekstrakta
- 400 g mehke bele moke
Postopek
1Maslo in jajca segrejemo na sobno temperaturo. V večji skledi z električnim mešalnikom nekaj minut stepamo maslo, arašidovo maslo in obe vrsti sladkorja, dokler ne dobimo lepo kremaste mase. Jajca dodajamo eno za drugim, po vsakem dobro premešamo, na koncu dodamo še vaniljo.
2V drugi posodi zmešamo suhe sestavine. Moko, pecilni, sodo bikarbono in sol. Postopoma jih dodajamo mokrim sestavinam in mešamo, dokler se mokre in suhe sestavine lepo ne povežejo. Vmešamo še čokoladne koščke.
3Testo pokrijemo in postavimo za pol ure v hladilnik.
4Iz testa z dlanmi oblikujemo za oreh velike kroglice in jih s prsti nekoliko sploščimo. Polagamo jih približno 2 cm narazen, ker se bodo nekoliko razlezle.
5Pečico segrejemo na 180°C, pekač obložimo s peki papirjem.
6Pečemo 9-12 minut, do zlato rumene barve. Nekaj minut jih pustimo kar na pekaču, da se ohladijo, nato jih previdno prestavimo na rešetko, da se popolnoma ohladijo.
7Hladne spravimo v tesno zaprto posodo za piškote.