Hitro pripravljena, sočna in okusna sladica.
Sestavine
- 200 g kokosa za posip
Biskvit
- 2 jajci
- 300 g moke
- 1 pecilni prašek
- 180 g sladkorja
- 1 vaniljev sladkor
- 80 g masla
- 100 ml mleka
- ščepec soli
Čokoladni obliv
- 200 g čokolade (mlečne ali temne)
- 100 g masla
- 150 ml mleka
- ščepec soli
Postopek
1Jajci in oba sladkorja penasto vmešamo, da postanejo svetla in povečajo volumen. Maslo stopimo, pazimo, da ni pretoplo in ga med mešanjem zlivamo k stepenim jajcem. Prilijemo še mleko in dobro premešamo.
2V skledi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine med stalnim mešanjem, počasi dodajamo v mokre. Testo prelijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in pečemo v pečici, segreti na 180°C, 25 do 30 minut. Zobotrebec zapičimo v testo in če se nanj nič ne prime, je biskvit pečen.
3Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga pustimo počivati 5 minut. Nato ga previdno vzamemo iz pekača in narežemo na kocke. Pustimo, da se nekoliko ohladi in medtem pripravimo čokoladni obliv.
4Vse sestavine damo v skledo in med mešanjem počasi topimo na vodni kopeli. Dobiti moramo srednje tekoč obliv. Po potrebi med mešanjem dodamo še malo mleka.
5Kokos stresemo v globok krožnik. Mlačne kocke biskvita potapljamo v topel čokoladni obliv in odlagamo na krožnik s kokosom. Posipamo jih z vseh strani in zlagamo na pladenj ali v škatlo s pokrovom, kjer bodo ostale sočne še nekaj dni.