Sladica, ki nam bo vzela nekoliko veฤ ฤasa za pripravo zaradi razliฤnih krem. A priprava je zelo enostavna in rezultat je okusna in lepa sladica v kozarcu.
Sestavine
- leลกniki
- narezana ฤokolada
ฤokoladna krema
- 100 g temne ฤokolade
- 100 ml smetane za stepanje
- ลกฤepec soli
Kostanjeva mousse
- 100 ml mleka
- 100 ml sladke smetane za stepanje
- 120 g kuhanega, olupljenega kostanja
- 40 g sladkorja
Bela krema
- 80 g kremnega sirฤka
- 80 ml sladke smetane za stepanje
- 1 ลพlica rjavega sladkorja
Postopek
1ฤokoladno kremo pripravimo tako, da na vodno kopel postavimo posodo, v katero damo ฤokolado, smetano in ลกฤepec soli. Segrevamo poฤasi in stalno meลกamo, da se vsa ฤokolada stopi. Kremo ohladimo. ฤe ลพelimo bolj rahlo teksturo, jo lahko malo stepemo z elektriฤno metlico.
2Kostanjev mousse: ker pripravljamo sladico v kozarฤku, ลพelatine ne bomo uporabili. V mleko damo kostanje in jih kuhamo pribliลพno 5 minut. Zmiksamo s paliฤnim meลกalnikom in ohladimo. Smetani dodamo sladkor in jo stepemo do ฤvrstega. Z lopatko jo neลพno vmeลกamo v kostanjevo kremo.
3Belo kremo pripravimo tako, da kremnemu siru vmeลกamo rjav sladkor. Smetano stepemo do ฤvrstega in jo vmeลกamo v kremni sir.
4Ko pripravimo vse kreme, zaฤnemo sladico sestavljati. Na dno kozarcev damo ฤokoladno kremo, nanjo kostanjev mousse, belo kremo in ponovno ฤokoladno kremo.
5Sladico postavimo v hladilnik za 1 uro. Preden jo postreลพemo, jo okrasimo z grobo narezanimi leลกniki in ฤokolado.